Sa šest godina, CPS me je uzeo od moje nasilne mame da živim sa svojim biološkim tatom i njegovim mužem. Imao sam mnogo problema koje sam morao riješiti, a sa 14 (oko mjeseca juna) pokušao sam samoubistvo, jer je moja majka prijetila da će moje tate odvesti na sud da ponovo dobiju starateljstvo nad mnom. Ja nisam uspio (srećom), ona nije uspjela (također na sreću).
Tog Božića sam dobio normalne poklone, ali onda su me tate odveli na stranu i moj nebiološki otac mi je dao papire za usvajanje koji bi ga legalno učinili i mojim tatom, a ne samo očuhom. Bilo je nevjerovatno iskustvo znati da nakon svega kroz šta sam ih prošao, da me i moj bio tata i moj nebio tata i dalje žele i vole. Završili smo usvajanje i to je ostao najbolji božićni poklon koji sam ikada dobio.
At age six, I was taken by CPS from my abusive mom to live with my bio-dad and his husband. I had a lot of issues to work through, and at 14 (around the month of June) I attempted suicide, because my mother was threatening to take my dads to court to get custody of me again. I failed (thankfully), she failed (also thankfully).
That Christmas, I got normal presents, but then my dads took me aside and my non-biological father presented me with adoption papers that would make him legally my dad too and not just my step-dad. It was an amazing experience to know that after all I put them through, that both my bio dad and my non-bio dad still wanted me and loved me. We got the adoption finalized, and that remains the best Christmas present I ever got.
Automatski prevedeno: