Želeo bih da zamolim Kazino Gurua, medijatora i članove foruma za nezavisno mišljenje o mom slučaju. Namerno ne navodim ime kazina jer ne pokušavam da stvorim negativan publicitet. Samo želim da razumem šta bi se smatralo pravednim rešenjem.
Pre nego što sam uplatio depozit, kontaktirao sam ćaskanje uživo u kazinu jer sam bio zabrinut da možda već imam stariji nalog. Želeo sam da izbegnem kršenje pravila kazina o jednom nalogu ili da dobijem bonus dobrodošlice dva puta.
Tokom razgovora, dao sam predstavniku svoja puna tri imena.
Predstavnik za ćaskanje uživo je imao pred sobom podatke o mom trenutnom nalogu, uključujući moju adresu i datum rođenja. Prethodni nalog je bio registrovan pod ista tri imena koja sam dobrovoljno naveo tokom razgovora.
Predstavnik je odgovorio:
„Imajte u vidu da se višestruki računi mogu identifikovati samo tokom procesa verifikacije računa koji sprovodi naše bankarsko odeljenje. Na osnovu preliminarnog pregleda vašeg računa, nisam pronašao nikakve naznake o postojanju višestrukih računa. Međutim, imajte u vidu da samo bankarsko odeljenje može ovo potvrditi tokom zvaničnog procesa verifikacije."
Nakon što sam dobio ovaj odgovor, uplatio sam 300 dolara, dobio bonus dobrodošlice od 600 dolara i na kraju osvojio približno 18.000 dolara.
Kada sam kasnije podneo dokumenta za verifikaciju, kazino je identifikovao prethodni nalog i poništio ceo saldo zbog pravila o višestrukim računima i ponovljenog korišćenja bonusa na prvi depozit. Kazino mi je vratio samo originalni depozit od 300 dolara.
Objašnjenje kazina je da ćaskanje uživo nije imalo pristup naprednim bezbednosnim i bankarskim alatima potrebnim za izvršenje potpune provere višestrukih naloga i da je samo Odeljenje za bankarstvo moglo da identifikuje prethodni nalog tokom formalne verifikacije.
Razumem da me je ćaskanje uživo jasno upozorilo da je provera samo preliminarna i da će bankarstvo doneti konačnu odluku. Međutim, verujem da je ovaj konkretan račun trebalo lako identifikovati bez ikakvih naprednih alata.
Dao sam predstavniku svoja tačna tri puna imena. Predstavnik je takođe imao moju adresu i datum rođenja ispred sebe. Stariji nalog je bio registrovan pod istim imenima. Ovo nije bila komplikovana situacija koja bi uključivala skrivene identitete, različite lične podatke ili sofisticirano uparivanje podataka.
Kontaktirao sam kazino pre nego što sam uplatio depozit, posebno da bih sprečio ovu situaciju. Nisam skrivao mogućnost drugog naloga. Otvoreno sam naveo varijaciju punog imena koja je mogla biti povezana sa starijim nalogom. Da je predstavnik pronašao nalog ili me savetovao da ne uplaćujem depozit dok banka ne završi proveru, ne bih uplatio niti prihvatio bonus.
Prihvatam da uslovi kazina zabranjuju višestruke naloge i ponovljene bonuse dobrodošlice. Ne tvrdim da uslovi ne postoje. Moje pitanje je da li bi kazino trebalo da preuzme deo odgovornosti jer sam otkrio problem pre uplate depozita i oslonio se na rezultat njihove preliminarne provere.
Bilo bi mi drago da čujem mišljenja Kazino Gurua i javnosti o sledećem:
Da li je bilo razumno da se oslonim na odgovor u ćaskanju uživo nakon što sam dobrovoljno naveo sva tri svoja puna imena?
Da li je preliminarni pregled trebalo da identifikuje prethodni nalog na osnovu već dostupnog imena, adrese i datuma rođenja?
Da li je potpuna konfiskacija preostalog iznosa od 18.000 dolara pravedna u ovim okolnostima?
Da li kazino treba da isplati puni iznos, delimično poravnanje dobre volje ili ništa osim vraćanja prvobitnog depozita?
Koji procenat ili iznos bi bio pravedno rešenje?
Ovo je bio prvi put u mom životu da sam osvojio tako veliki iznos. Ne tražim od nikoga da ignoriše uslove kazina, ali bih želeo nezavisno mišljenje o tome da li bi delimična isplata bila fer s obzirom na moju transparentnost i neuspeh kazina da identifikuje nalog koji je izgleda bilo relativno lako pronaći.