Što se tiče Masterkarda, njihova sopstvena pravila nalažu da bilo koji drugi kod osim 7995 i trgovac kockarnica moraju delovati u skladu sa važećim zakonima zemlje.
Masterkard navodi da transakcije kockanja neće biti refundirane, međutim, ako su pogrešno kodirane, prema britanskom zakonu to se ne može smatrati transakcijom kockanja. Međutim, banke koriste poštenje i integritet potrošača koji priznaju korišćenje veb stranica za kockanje kako bi odbile podnošenje zahteva za povraćaj sredstava.
FCA kaže da ako postoje neslaganja u podacima sa plaćanjima i kupac ospori plaćanje, nije na banci da odlučuje da li je povraćaj sredstava održiv. (Postoje slučajevi na veb-sajtu FOS-a koji to potvrđuju, vratiću se sa brojevima slučajeva) međutim, banke vide kockanje i odbijaju povraćaj sredstava, a čini se da je tako i sa FOS-om u mnogim slučajevima.
Ako pokrenete slučaj kod Službe za finansijske poslove (FOS) i on ne bude potvrđen, zatražite sve dokaze na kojima zasnivaju svoju odluku. Upravo sam dobio slučaj jer sam odbacio odluku, jer kada sam pregledao dokaze poslate iz banke, svi su bili povezani sa prethodnom žalbom i nisu imali nikakve veze sa onim što sam izneo!
Automatski prevedeno: