FAO, svako ko ima pozitivno iskustvo sa dobijanjem povraćaja novca od kriptonima... Ovo je odgovor koji sam dobio na svoju početnu žalbu:
—————
Poštovani kupče,
Kao regulisani dobavljač usluga virtuelne imovine, naša uloga je strogo ograničena na olakšavanje razmene fiat valute u kriptovalutu i obezbeđivanje tačne isporuke kriptovalute na adresu novčanika koju su naveli naši klijenti. Transakcije koje ste obavili kod nas ste sami odobrili i mi čuvamo detaljne evidencije o vašim ovlašćenjima za plaćanje i odgovarajućim uputstvima. Ove transakcije su uključivale vaše odobrenje za razmenu vaših fiat sredstava za kriptovalutu i njihov naknadni transfer na ovlašćene adrese novčanika.
Interakcijom sa našim vidžetom za plaćanje obavili ste i eksplicitno prihvatili uslove korišćenja naše platforme tako što ste naručili zamenu fiat valute za kriptovalutu. Vodimo evidenciju o ovoj transakciji, uključujući potvrdu da ste ovlastili svoju bankarsku instituciju da zaduži vaš račun. Detalji transakcije su vam bili dostupni na pregled pre ovlašćenja.
Sve transakcije koje kompanija obrađuje kategorisane su pod MCC kodom 6051. Kod kategorije trgovca (MCC) dodeljen našim transakcijama je u potpunosti u skladu sa propisima Visa i Mastercard, i mi ne menjamo MCC klasifikacije kako bismo zaobišli bankarska ograničenja. Sve tvrdnje koje ukazuju na suprotno su neosnovane.
Primećujemo da ste ove transakcije sprovodili u više navrata, konstantno zahtevajući razmenu fiat sredstava u kriptovalute i dajući ovlašćenja za plaćanje za svaku od njih, uključujući slanje instrukcija za zaduživanje vašoj finansijskoj instituciji. Ovo ponovljeno angažovanje sa našom platformom pokazuje vaše razumevanje usluga koje pružamo i ukazuje na to da ste delovali namerno i sa dovoljnim znanjem o prirodi izvršenih transakcija.
Naše učešće u procesu je završeno kada smo uspešno ispunili vaš(e) zahtev(e) za zamenu fiat valute za kriptovalutu i prebacili rezultujuću kriptovalutu na adresu novčanika koju ste naveli. U tom trenutku, usluga koju ste nas angažovali je završena u skladu sa vašim uputstvima. Pošto su transakcije kriptovalutama po prirodi nepovratne, Kriptonim nema kontrolu nad tim niti uvid u to kako se sredstva koriste nakon isporuke. Odgovornost kupca je da obezbedi tačnost navedene adrese novčanika i da se pridržava svih važećih zakonskih obaveza u vezi sa korišćenjem razmenjenih sredstava.
Nakon pregleda vašeg slučaja, moramo s poštovanjem odbiti vaš zahtev za povraćaj novca. Transakcije koje ste odobrili su izvršene u potpunosti u skladu sa vašim uputstvima i našim Uslovima i odredbama dostupnim na našoj veb stranici. Kriptonim je ispunio svoje ugovorne obaveze i utvrdili smo da ne postoji osnov za traženi povraćaj zamenjenih sredstava.
Srdačan pozdrav,
Kriptonim korisnička podrška
—————
Imam odgovor sa:
Vaš odgovor nema smisla. Ni u jednom trenutku mi nije rečeno da komuniciram sa trećom stranom ili kupujem kriptovalutu. Kliknuo sam na depozit na nelicenciranom veb-sajtu za kockanje i sledeće čega se sećam je da su transakcije bile za vas.
Kao što sam eksplicitno naveo, omogućili ste ilegalnoj operaciji klađenja da zaobiđe blokade kockanja na kartama i u ovom slučaju iskoristi izuzetno ranjivu osobu. Pružio sam vam dokaz o teškoj zavisnosti od kockanja i nivou duga. Vi to niste čak ni priznali.
Bukvalno omogućavate kriminalnu operaciju i prijaviću vas FCA i drugim organizacijama ukoliko odmah ne promenite svoju odluku. Imajte na umu da ovo nije samo pokušaj sreće, neću otići dok ovo ne rešimo mirno ili dok vas vlasti ne kazne.
Molim vas, eskalirajte to nekome ko može doneti razumniju odluku.
—————
Odgovorili su sa:
Poštovani kupče,
Vaš zahtev će biti prosleđen našem timu za usklađenost. Molimo vas da očekujete njihov odgovor u roku od 14 radnih dana.
—————
Da li postoje još neki odlični komentari koje bi trebalo da dam, a koji izgleda da su obezbedili povraćaj novca? Bilo kakva informacija o tome kako se vaš odvijao bila bi veoma cenjena.
hvala