Zdravo svima,
Bio bih vam veoma zahvalan na savetima ljudi koji imaju iskustva sa povraćajem sredstava ili slučajevima ombudsmana.
Moj slučaj obuhvata oko 30 transakcija obavljenih putem Apple Pay-a sa 11 različitih trgovaca. Kasnije, kada sam pažljivije proverio detalje transakcije, primetio sam da su sredstva iz svih ovih transakcija izgleda poslata na isti bankovni račun.
Prijavio sam ovo svojoj banci i zatražio povraćaj sredstava. Objasnio sam da kada sam ovlastio plaćanja putem Apple Pay-a, ovi trgovci se nisu pojavili tokom procesa ovlašćenja, jer je plaćanje izgleda bilo za drugu uslugu.
Takođe želim da razjasnim da nikada nisam rekao banci da je ovo povezano sa kazinom i nikada nisam pomenuo kockanje u svojoj žalbi.
Međutim, banka je kasnije (nakon 2 meseca) odgovorila Ombudsmanu navodeći da sam sam odobrio plaćanja i da stoga nisu pokrenuli povraćaj sredstava i da nema jasnog dokaza o pogrešnom predstavljanju MCC-a.
Ombudsman me je sada obavestio da čekaju moj konačan odgovor pre nego što donesu odluku.
Moja glavna briga je to što, iako su se transakcije pojavile kod 11 različitih trgovaca, sredstva izgleda da su prebačena na jedan bankovni račun.
Da li je ovo normalno? Zar različiti trgovci ne bi trebalo da imaju odvojene račune za poravnanje?
Da li ovo može ukazivati na agregaciju plaćanja ili pranje transakcija i da li bi ovo moglo da ojača moj slučaj?
Takođe, može li me neko posavetovati kako treba da odgovorim Ombudsmanu u ovoj fazi? Da li još uvek imam realne šanse da dobijem ovaj slučaj?
Bilo koji savet bi bio veoma cenjen. Hvala vam.
Uskoro ćete biti preusmereni na stranicu kazina. Molimo sačekajte. Ako koristite softver za blokiranje oglasa, proverite podešavanja.