Želeo bih da podelim svoje iskustvo sa Vertom i pitam da li je neko imao sličnu situaciju.
Uplatio sam depozite u onlajn kazino koristeći svoju Visa karticu preko Wert-a kao provajdera plaćanja. Sa moje strane, ove transakcije su izgledale kao normalna plaćanja karticama. Međutim, kada sam kasnije pokušao da ih osporim preko svoje banke (Revolut), povraćaj sredstava je odbijen jer je Revolut naveo da su transakcije obrađene kao bankovni transferi/transferi plaćanja, a ne kao standardne kupovine karticama.
Ovo me brine:
Koristio sam platnu karticu, a ne ručni bankovni transfer.
Vert je ranije opisao transakcije kao povezane sa kupovinom kriptovaluta.
Revolut je odbacio spor rekavši da se, nakon što je „transfer" završen, usluga smatra ispunjenom i da ne mogu da otvore postupak povraćaja sredstava.
Zbog ove strukture, čini se nemogućim koristiti uobičajenu zaštitu od povraćaja sredstava Visa/Mastercard karticom iako je plaćanje poteklo iz transakcije karticom.
Takođe sam direktno kontaktirao Wert. Prihvatili su zahtev za povraćaj sredstava, ali nisu ponudili nikakav povraćaj novca ili rešenje, a Revolut je na kraju odbio zahtev.
Da li je neko ovde doživeo nešto slično sa Vertom?
Da li je neko uspešno povratio sredstva ili dodatno eskalirao problem sa regulatorom ili platnom mrežom?
Posebno me zanima da li je ova struktura plaćanja namerno dizajnirana da zaobiđe uobičajene zaštite od povraćaja sredstava za korisnike kartica.
Unapred hvala na svakom savetu ili podeljenom iskustvu.
Automatski prevedeno: