Drago mi je da podelim šta je meni pomoglo. Nekoliko ključnih stvari koje treba pomenuti sa kompanijom koja vam je izdala kreditnu karticu:
1. Zabrana kockanja kreditnim karticama — transakcije kockanja su zabranjene na kreditnim karticama izdatim u Velikoj Britaniji od aprila 2020. Ako je prošlo kao „kupovina" umesto da bude blokirano, to vredi direktno prijaviti.
2. Nelicencirani operater = nezakonito — ako kazino nema licencu UKGC, nije mu zakonski dozvoljeno da prihvata korisnike iz Velike Britanije prema članu 33 Zakona o kockanju iz 2005. godine. Eksplicitno pomenuti ovo, nemojte samo reći „nelicenciran".
3. Zaobilaženje samoisključenja je vaša najjača strana — ako ste otkrili zavisnost od kockanja ili tražili zatvaranje računa, a oni su ipak nastavili da primaju depozite, počnite sa tim. To pokazuje neuspeh u obavljanju dužnosti brige, a ne samo „ne sviđa mi se ovaj trgovac" (što samo po sebi retko pobeđuje kod FOS-a).
4. Član 75 (Zakon o potrošačkim kreditima iz 1974. godine) — za svaku pojedinačnu transakciju preko 100 funti, možete podneti zahtev prema članu 75, što čini kompaniju kartice zajednički odgovornom, a ne samo pravila o povraćaju sredstava za Visa/Mastercard.
5. Zatražite formalnu referencu žalbe — ne samo „slučaj", već odgovarajuću žalbu. To pokreće rok za eskalaciju Službe finansijskog ombudsmana ako odbiju (obično u roku od 8 nedelja ako je nerešeno).
6. Pošaljite dokaze u pisanoj formi — imejlove u kojima ste tražili da zatvorite svoj nalog ili otkrili zavisnost, posebno sa datumima. Ako imate i sopstvene evidencije transakcija kazina, još bolje — uporedite ih sa svojom izjavom.
Srećno — nastavite da gurate ako vas odbiju iz prvog puta, uobičajeno je da je potrebna eskalacija FOS-a pre nego što se zaista reši.