Postavio sam ga ranije:
Ako je transakcija verifikovana 3D-Secure-om, odgovornost leži na banci. A banka obično ne želi da se raspravlja sa trgovcima oko verifikovanih transakcija ako odbiju ili osporavaju povraćaj sredstava. Ako imate blokiranje kockanja na svojoj kreditnoj kartici, zašto biste ponovo autorizovali plaćanja? Dakle, mogli biste da kažete: Vi ste sami krivi, sasvim iskreno 😉
VISA i Mastercard su godinama preplavljene ovim problemom, ali nemaju nikakve veze sa transakcijama; oni samo obezbeđuju sistem plaćanja. Sve ostalo rade banke i pružaoci usluga; oni intervenišu samo indirektno u slučaju povraćaja sredstava.
Prema mojim informacijama, Visa i Mastercard sistem je zastareo i prilično ga je lako prevariti. Ako imate potrebno informatičko znanje, možete programirati kako želite 😉
VISA me je kontaktirala pre nekoliko godina nakon upita, kao i Mastercard. Prema njihovim informacijama, banke diktiraju MCK, pa su za ceo problem krive korumpirane banke u Nigeriji, Keniji, Kipru i Velikoj Britaniji. Virecard je tada pokazao put sa kockarskim transakcijama, a današnje banke to jednostavno kopiraju 😉 Sistem kreditnih kartica vezan za kockanje jednostavno je završio u rukama kriminalaca koji obrađuju uplate kako im je volja.
Automatski prevedeno: