Pišem da zvanično zatražim povraćaj sredstava za nedavne transakcije obrađene na mom nalogu. Detalji transakcije su sledeći.
Datum transakcije: [Datum transakcije] Iznos: [Iznos transakcije] Ime trgovca: [Naziv trgovca]
Kao neko ko se bori sa zavisnošću od kockanja, UREDI U SKLADU: Pre nekoliko godina sam blokirao kockanje na svom nalogu da bih sprečio bilo kakve transakcije u vezi sa kockanjem.
Nažalost, nedavno sam se vratio i deponovao sredstva u onlajn kazino. Uprkos postojanju bloka za kockanje, kazino je angažovao lažnog trgovca da prikrije pravu prirodu transakcije, zaobilazeći na taj način blokiranje korišćenjem netačnog koda kategorije trgovca (MCC).
Ova praksa, poznata kao „pranje transakcija", direktno krši Mastercard propise i kvalifikuje transakciju za povraćaj sredstava. Namerna upotreba lažnog trgovca od strane kazina da zaobiđe blok kockanja je jasno kršenje pravila Mastercard-a. Da je MCC ispravno podešen, transakcija ne bi bila ovlašćena.
Preduzeo sam proaktivan korak uspostavljanja restriktivnih mera za izbegavanje kockanja, ali je svrsishodna i nezakonita praksa pranja transakcija iskoristila ranjivost u sistemu, olakšavajući ovu transakciju uprkos blokadi.
Iako sam odobrio transakciju, nisam dobio nikakvu robu ili uslugu od ovog trgovca. Sredstva su bila usmerena na onlajn kazino, koji je iskoristio ovog trgovca da zaobiđe ograničenja kockanja na mom nalogu. Očekivani datum isporuke za bilo koju robu ili uslugu, ako je primenljivo, bio bi isti kao i datum transakcije. Međutim, pošto trgovac nije pružio nikakvu robu ili usluge, tražim povraćaj sredstava.
U svetlu ovih okolnosti, ljubazno vas molim da izvršite povraćaj sredstava za pun iznos transakcije. Cenim vaše razumevanje i brzu pažnju po ovom pitanju.
Hvala vam na pomoći.
Promenite Mastercard za vizu ako je primenjivo