Ovo su gluposti koje sam dobio od Revoluta:
sažetak događaja i objašnjenje
Prvo i najvažnije, želeo bih da vam se zahvalim što ste odvojili vreme da nam skrenete pažnju na vaše nedoumice, kako bih mogao da ih odgovorim i razjasnim umesto vas. U svojoj žalbi ste izrazili nezadovoljstvo u vezi sa plaćanjem karticom od 990,00 GBP koji se naplaćuje vašem Revolut nalog, kao što ste naveli, osoba mlađa od 18 godina koristila je vašu karticu u kazinu. Želite da dodatno istražimo i vratimo vam izgubljeni iznos.
Kontaktirali ste našu korisničku podršku putem ćaskanja u aplikaciji 4. decembra 2024., izražavajući zabrinutost u vezi sa gore pomenutim problemom. Agent koji vam pomaže objasnio je da uplate prodavcima kockanja ne ispunjavaju uslove za sporove oko povraćaja sredstava. Međutim, niste bili zadovoljni podrškom koju ste dobili i odlučili ste da podnesete zvaničnu žalbu.
Pošto sam razmotrio vaš slučaj, želeo bih da vam pružim sveobuhvatno objašnjenje o pitanju koje ste pokrenuli u svojoj zvaničnoj žalbi. U nastavku pronađite detalje o predmetnoj transakciji za koju ste nam poslali povraćaj sredstava:
Predmetna transakcija je obavljena sa Master karticom koja se završava na *1570:
Datum i vreme Opis Iznos Stanje 28/10/2024 21:49:29 Spaimpf*skinsonli 990,00 GBP Završeno
Jedna stvar koju treba imati na umu u vezi sa procesom povraćaja sredstava uopšte, jeste da je uokviren veoma detaljnim i doslednim skupom pravila koja obuhvataju svaki mogući scenario koji se odnosi na transakcije karticama. Ova pravila diktiraju kartične šeme, a i trgovci i finansijske institucije poput Revoluta su obavezne da ih se pridržavaju.
Revolut-ov primarni cilj kada obrađuje takve zahteve je da zaštiti naše klijente. Šta god da se dogodilo sa vašim karticama, u našem je najboljem interesu da to rešimo na način koji će vam koristiti, ali u isto vreme moramo da obezbedimo da se tokom ovog procesa poštuju gorepomenute smernice šeme kartice.
Više informacija o procesu povraćaja sredstava možete pronaći u članku našeg centra za pomoć:[ Proces spora i rokovi | Revolut Ujedinjeno Kraljevstvo |https://help.revolut.com/help/card-paiments-vithdravals/refunds/hov-does-the-chargeback-process-vork/].
Proces uključuje dve vrste zahteva, a to su:
Povrat novca za prevaru: primenjivo u slučajevima kada transakcija nije obavljena uz vaše ovlašćenje, a detalji nisu podeljeni sa dotičnim trgovcem. Stoga, naš tim za povraćaj sredstava treba da proveri da li su ispunjeni uslovi za zahteve za povraćaj sredstava za prevaru.
Povraćaj naknade za spor: primenjivo za situacije u kojima, na primer, roba ili usluge nisu pružene, duple ili višestruke naknade za istu kupovinu, pretplata je naplaćena nakon što je kupac otkaže. U takvim slučajevima, naš tim za povraćaj sredstava prikuplja informacije koje dokazuju vaš slučaj i predstavlja ih trgovcu i kartičnoj šemi, gde se, nakon razvoja slučaja, donosi odluka.
Konkretno, vaš slučaj je bio povraćaj sredstava u vezi sa sporom i slučaj je obrađen u skladu sa tim.
Dana 4. novembra 2024. naš tim za povraćaj sredstava je pregledao vaš zahtev za povraćaj sredstava u vezi sa obavljenom transakcijom, a predmet je istog dana odbijen i u vezi s tim ste primili negativan ishod slučaja za povraćaj sredstava putem e-pošte.
Kada smo pregledali pomenutu transakciju, mogli smo da potvrdimo da je ona obavljena kod pravog trgovca koji nudi specifične usluge. Dakle, usluga koju je trgovac imao da ponudi i pruži preko Revoluta bila je sama po sebi efikasna. Ovo ukazuje na to da se, uprkos mogućnosti onoga što se moglo dogoditi nakon što je potrošač primio usluge, detaljna prevara dogodila nakon transakcije, a ne tokom procesa kupovine. Uzimajući gore navedeno u obzir, Revolut je stoga primoran da odbije vaš zahtev za povraćaj sredstava jer se on ne smatra važećim prema pravilima kartične šeme.
Naš pogled
U svetlu mojih nalaza iznad, mogu da potvrdim da je zahtev za povraćaj sredstava odbijen u skladu sa gore pomenutom Master card šemom, pa sam odlučio da ne prihvatim vašu žalbu.
Kako god bilo, dozvolite mi da pojasnim da ne prihvatam vašu žalbu, ne odbacujem vaše negativno iskustvo. To jednostavno znači da, sa objektivne tačke gledišta i koliko ja znam, Revolut ovom prilikom nije postupio nepravedno.