Pratim ovu temu već dugo. Koje su moguće posledice povraćaja novca kada roba (ili usluga) nije isporučena? Jedan moj prijatelj je zapravo dobio skoro sav svoj novac nazad. Zar nije pomalo neoprezno od strane kazina da i dalje dozvoljavaju takve depozite putem Masterkarda? Takođe se pitam isto kada je u pitanju Bvin – primorani su da plaćaju milione za nuđenje usluga kockanja u zemljama gde je to ilegalno, a ipak to nastavljaju da rade!
Zato što je Masterkard tako postavio svoje uslove za povraćaj sredstava, što je dosadno.
Imao sam ovaj problem sa svojom bankom. Osporio sam gomilu transakcija kao neprimljenu robu, ali banka je došla kod mene i rekla da su istražili transakcije i odlučili da se radi o plaćanjima za kockanje. Da bi to uradili, moraju ili da prate transakcije od nas > treće strane > kazina ili, kako pretpostavljam, proveravaju ovu temu, Trustpilot i dele podatke.
Što, ako je to slučaj, znači da su više nego sposobni da blokiraju transakcije ili da nam nadoknade novac tako što će nam ga naplatiti kao neprimljenu robu.
Međutim, Masterkard je sasvim jasan da transakcije za kockanje ne podležu povraćaju sredstava osim ako novac ne stigne na vaš račun.
Imam situaciju sa ....bet.com sa sedištem u Karakau, gde sam tražio račune i izvod transakcija za 2024. godinu. Upućen sam na njihovog agenta za plaćanje (AML tech solutions). Obezbedili su transakciju sa minimalnim ulozima u decembru u iznosu od 10 evra. Agent za plaćanje je rekao da su to sve moje transakcije u 2024. godini. Uplatio sam preko 25 hiljada evra u 2024. godini i dostavio sam im svoje Revolut izvode. Nema odgovora od agenta za plaćanje niti kompanije za kockanje. Kompanija za kockanje daje pristup samo transakcijama na vašem nalogu u poslednjih 30 dana, što deluje ludo. Revolut je odbio da obezbedi MMC ni za jednu od 40+ transakcija. Koji je najbolji način delovanja?
Mislim da je više banka ta koja odbija da pokrene povraćaj novca nego Masterkard.
Banka pokušava da izbegne povraćaj novca govoreći da je to zbog kockanja, a siguran sam da su mnogi od nas rekli da je glavna ideja bila da se uplati u kazino ili slično.
Ali prema zakonu, naplate su od normalnih preduzeća, tako da bi vršenjem velikog pritiska ili prijavljivanjem, siguran sam da bi morali da pokrenu povraćaj sredstava.
Uskoro ćete biti preusmereni na stranicu kazina. Molimo sačekajte. Ako koristite softver za blokiranje oglasa, proverite podešavanja.