Zdravo, dragi majstori za povraćaj novca,
Dobio/la sam ovu e-poštu od kompanije Mercuryo. Može li mi neko reći koje opcije imam da nastavim sa ovim slučajem ili je beznadežan?
Bilo kakva pomoć bi bila veoma cenjena.
Žao nam je što vam se ovo dogodilo.
Na osnovu našeg pregleda, transakcija na koju se pozivate je obrađena putem kompanije Mercuryo kao kupovina kriptovalute.
Iako veb-sajt koji ste koristili možda nije jasno naveo ovo, tok plaćanja koji ste izvršili rezultirao je kripto transakcijom na blokčejnu, a ne standardnom kupovinom robe ili usluga karticom.
Nažalost, izgleda da veb-sajt sa kojim ste komunicirali nije bio legitiman, izgleda kao slučaj prevare.
Ove veb stranice su dizajnirane da izgledaju kao obične onlajn prodavnice, ali u stvarnosti preusmeravaju plaćanja u transakcije kriptovalutama.
Kada se kripto transakcija završi i potvrdi na blokčejnu, ne može se poništiti ili vratiti novac.
Da razjasnimo Merkurovu ulogu:
Merkurio vam nije prodao robu ili usluge
Merkurio je delovao isključivo kao procesor plaćanja, konvertujući sredstva u kriptovalutu kako je odobreno tokom plaćanja.
Odredišni novčanik je obezbedila veb lokacija treće strane, a ne Mercuryo
Sredstva su poslata na adresu novčanika koja je navedena u trenutku transakcije.
Pošto su sredstva već prebačena i više se ne nalaze na našoj platformi, nažalost nismo u mogućnosti da otkažemo transakciju ili izvršimo povraćaj novca. Imajte u vidu da su blokčejn transakcije po svojoj prirodi nepovratne.
Preporučujemo da kontaktirate vašu lokalnu policijsku upravu kako biste istražili slučaj.
U ovoj fazi, ne možemo preduzeti nikakve dalje radnje sa naše strane, jer je transakcija već uspešno obrađena.
Imajte na umu da slučajeve prevare shvatamo ozbiljno. Zatvorili smo vaš nalog kako bismo vas zaštitili od bilo kakvog neovlašćenog pristupa i prosledićemo sve informacije nadležnom timu koji će temeljno istražiti ovu stvar. Međutim, nećemo biti u mogućnosti da pružimo ažuriranja o slučaju niti da izvršimo povraćaj novca ili povraćaj sredstava.