Nažalost, moje banke nisu bile od velike pomoći.
Umesto toga, zatražio sam sve dostupne informacije o mojim transakcijama i direktno kontaktirao banke koje su kupovale usluge. Rezultati su bili veoma pozitivni.
Sva četiri sticaoca koje sam kontaktirao su izvršili povraćaj novca — u nekim slučajevima u roku od 2 dana, a najkasnije u roku od jedne nedelje.
Povraćaj sredstava može da funkcioniše ako je vaša banka spremna da vam pomogne, ali generalno imate samo jednu priliku da pokrenete povraćaj sredstava, a odgovarajući postupak je ograničen vremenski okvirom od 120 dana.
Direktna žalba Prikupcu je drugačiji put. Ako imate ispravan TRI i podnesete žalbu pravom Prikupcu putem ispravnog kanala, proces može biti mnogo brži. Takođe je moguće podneti žalbu čak i kada je transakcija stara nekoliko godina, u zavisnosti od važećeg regulatornog okvira Prikupca i vrste žalbe.
Na primer, FCA generalno dozvoljava da se žalbe podnesu u roku od 6 godina od događaja ili, ako je kasnije, 3 godine od dana kada je potrošač saznao da ima razloga za žalbu.
Po mom iskustvu, identifikacija ispravnog sticaoca i podnošenje pravilno dokumentovane žalbe je stoga izuzetno važno.
U mojim slučajevima, DECTA je bila jedini sticalac koji je dugo čekao bez ikakvog konkretnog rezultata do sada. 
Automatski prevedeno: