Aktivan sam na ovom forumu poslednje dve godine i trudio sam se da pomognem što većem broju ljudi. U jednom trenutku je to čak dovelo do toga da me je kazino direktno kontaktirao sa pretnjama. Znam da ljudi ponekad menjaju naloge ovde, ali sam siguran da postoje članovi koji mogu da potvrde da je moj cilj uvek bio isti: da loše aktere pozovem na odgovornost i zaštitim druge igrače.
Delim samo ono što zaista znam. Da li će neko delovati na osnovu tih informacija je potpuno njegova odluka.
Ako se malo udaljite i pogledate širu sliku, jedan mogući pristup koji ljudi koriste jeste prijavljivanje da je određena trgovačka transakcija zapravo bila plaćanje nezakonito poslujućem kazinu. Kada se taj trgovac prijavi, banka može, ali i ne mora, pomoći sa povraćajem sredstava, ali barem je transakcija evidentirana.
Često, nalozi povezani sa ovim situacijama pokazuju višestruka plaćanja „robe i usluga" kod različitih trgovaca. Iz jednog ugla to se može tretirati kao ilegalna kockarska transakcija; iz drugog, može izgledati kao legitimno poslovanje koje jednostavno nije pružilo obećanu uslugu ili proizvod.
Čak i kada se zahtev ili povraćaj sredstava odobri, proces nije uvek jednostavan. Povraćaji sredstava se obrađuju između banaka. Banka primalac kontaktira svog klijenta, koji možda neće odgovoriti, a sredstva mogu već biti nestala. U nekim slučajevima, banke vraćaju novac klijentu, a nikada zapravo ne povrate novac od druge strane.
Glavna poenta je da ljudi treba da razumeju kako ovi procesi zapravo funkcionišu pre nego što pretpostave da postoji lako rešenje. Delim ovo da bih pomogao drugima da se zaštite, a ne da bih nekome govorio šta moraju da urade.
Automatski prevedeno: