Draga podrška,
Pišem Vam kako bih zvanično zahtevao hitan povraćaj sredstava koja sam deponovao/la i/ili izgubio/la na vašoj platformi, u kriptovalutama. Ove transakcije su se dogodile bez adekvatne zaštite potrošača i pod okolnostima za koje smatram da su nezakonite prema višestrukim međunarodnim regulatornim okvirima.
Molimo vas da imate u vidu sledeće:
Vaše poslovanje nije licencirano u Ujedinjenom Kraljevstvu i kao takvo, vaša platforma nudi usluge kockanja stanovnicima Ujedinjenog Kraljevstva, kršeći Zakon o kockanju u Velikoj Britaniji iz 2005. godine. Ovo predstavlja ilegalno kockanje na daljinu prema zakonima Ujedinjenog Kraljevstva i već sam počeo da pripremam zvanični izveštaj Komisiji za kockanje u Velikoj Britaniji i organizaciji Action Fraud.
Sačuvao/la sam snimke ekrana, ID-ove transakcija u novčaniku i svu relevantnu komunikaciju za upotrebu u pravnim i regulatornim žalbama. Trenutno sastavljam fajl koji će biti poslat:
Uprava za finansijsko ponašanje Ujedinjenog Kraljevstva (FCA)
Interpolova Direkcija za sajber kriminal
Evropski centar za borbu protiv sajber kriminala pri Evropolu
Firme za analizu blokčejna kao što je Chainalysis pomažu u praćenju aktivnosti novčanika
Ako se ovo pitanje ne reši brzo, ja ću:
Podnesite zvanične izveštaje o prevari lokalnim i međunarodnim vlastima
Pokrenite postupak u skladu sa Propisima o zaštiti potrošača od nelojalne trgovine iz 2008. godine (CPR) i relevantnim zakonima o građanskoj prevari
Javno prijavite svoju platformu putem onlajn nadzornih organa, društvenih medija i foruma za prijavljivanje prevara u kazinima
Takođe je vredno napomenuti da se izlazne tačke iz kriptovaluta u fiat valute mogu i prate, i trenutno se konsultujem sa pravnim savetnikom kako bih istražio kako zamrznuti sredstva u novčaniku ili tražiti povraćaj novca putem trećih strana ili berzi.
Molim vas da ovaj zahtev shvatite ozbiljno i da odgovorite u roku od 7 dana. Ukoliko ne dobijem potvrdu o potpunom povraćaju novca u ovom roku, nastaviću sa gore navedenim radnjama bez daljeg obaveštenja.
Ovo je vaša prilika da rešite ovaj problem mirnim putem i izbegnete dalju pravnu eskalaciju.
S poštovanjem,